Research Assistant BURCU ÇABUK

 Phone: +90 (232)-750 62 27

 Fax   : +90 (232)-750 61 96

 email : burcucabuk[at]iyte.edu.tr

 

 

  B.S., Food Engineering, Celal Bayar University , Department of Food Engineering, Manisa , TURKEY (2004)

  M.Sc., Food Engineering, Izmir Institute of Technology, Department of Food Engineering, İzmir, TURKEY (2008)  

  PhD., Food Engineering, Izmir Institute of Technology, Department of Food Engineering, İzmir, TURKEY (2008-present)

 

          Research Interests
  • Industrial enzyme production
  • Protein purification
  • Biomaterials
  • Dairy technology
         Work Experience
  • Can Süt ve Süt ürünleri LTD ŞTİ. (2007 -3months)
  • Doğa şekerli ürünleri  (2004-2006)
  • Erpa unlu mamülleri (2006-2007)

 

         Congress and Workshops
  • Çabuk, B., Harsa, Ş. ve Tarı, C. (2008) Beta-galaktozidaz Enziminin Kitosan-Hidroksiapatit Kompleks Kürelerine İmmobilizasyonu. I. Ulusal Maya Moleküler Biyolojisi ve Biyoteknolojisi Sempozyumu. Bursa/Türkiye, Mayıs 30-31.

  • Çabuk, B., Harsa, Ş. and Tarı, C. (2008) Immobilization of Beta-galactosidase onto Chitosan-Hydroxyapatite Composite Beads. Cost 928 2nd Annual Meeting on Control and Exploitation of Enzymes for Added Value Food Products. Istanbul, Turkey, October 15-17.

  • Çabuk, B.,  Dağbağlı, S., Kadiroğlu, P., Göksungur, Y.,  Hamamcı, H.,  Harsa, Ş. (2008) Çeşitli mikroorganizmalardan elde edilen beta-galaktozidaz enziminin saflaştırılması ve immobilizasyonu. XXIII. Ulusal Kimya Kongresi. Sivas, Türkiye, Haziran 16-19, 2009.

  • Dağbağlı,S, Çabuk,B., Göksungur, Y., Harsa Ş. Kluyveromyces lactis  elde edilen ß-galaktosidaz enziminin iyon değiştiricide adsorpsiyonu, 16. ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ,aralık, 2009.

  • Çabuk, B.,  Dağbağlı, S., Kadiroğlu, P.,   Tarı, C., Göksungur, Y.,  Hamamcı, H.,  Harsa, Ş. Purification and Covalent Immobilization of Lactobacillus bulgaricus ß-galactosidase (sözlü sunum) Cost 928 3rd Annual Meeting, Polonya, 23-25 Eylül 2009.