IZMIR INSTITUTE OF TECHNOLOGY

Department of FOOD ENGINEERING

    IYTE                            Home Page                      People                       Research                        Courses              

 

 

29 Mayıs 2012 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçılar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği, 26 üniversite ile çeşitli kurumlardan 190 projenin başvurduğu "Gıda Ar-Ge Proje Pazarı"nda kazananlar belli oldu. Swissotel Büyük Efes Otel'de yapılan törende sergilenmeye değer görülen 116 proje, beğeniye sunuldu. İlk 3'e giren projelerle, mansiyon alan 3 proje Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından ödüllendirildi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de çeşitli projelerle katıldığı etkinlikte, üniversitemizin değerli hocalarından Doç. Dr. Sevcan ÜNLÜTÜRK’ün danışmanlığında, Gıda Mühendisliği doktora öğrencileri Mehmet Reşat ATILGAN ve Zehra KAYA’nın hazırlamış olduğu “Koruk Suyunun Hafif Isıl İşlem ve UV-C Işınlama ile Raf Ömrünün Arttırılması” konulu proje üçüncülüğe layık görüldü. Projede, geleneksel Türk mutfaklarında salatalarda ve yemeklerde lezzet arttırmak amacıyla sıkça kullanılan koruk suyunun besin değeri ve kalite özellikleri bozulmadan ısısal olmayan işlemlerden biri olan UV ışınlama yöntemiyle mikrobiyal açıdan güvenilirliğinin sağlanması ve raf ömrünün uzatılması amaçlanmaktadır. Bölümümüzde daha önce benzer amaçla yapılan beyaz üzüm suyunun sürekli akış UV ışınlama yöntemi kullanılarak yapılan denemelerinde elde edilen önemli bulgular ışığında oluşturulan bu özgün projede, hem piyasadaki tüketici isteklerini karşılayacak yeni bir gıda ürününün raflarda yer alması, hem de UV ışınlama işleminin Gıda Endüstrisinde uygulanabilirliğinin araştırılması hedeflenmiştir. 

 

About Department

Graduate Program

Admission

Library

Office of International Relations

Links

Contact